Geschiedenis Zr. Ms. Buffel

De in Schotland gebouwde Buffel is van 1868 tot 1896 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. Als zodanig was de Buffel het eerste, volledig op stoom voortgestuwde schip van de Marine. In 1896 is het schip verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel. Tot 1920 heeft de Buffel in Hellevoetsluis dienst gedaan waarna het schip nog vele thuishavens heeft gekend zoals Vlissingen, Den Helder en Amsterdam. In 1974 heeft de Koninklijke Marine het schip overgedragen aan de gemeente Rotterdam. Het schip is daarna prachtig gerestaureerd en ingericht en heeft tot 2013 als museumschip onderdeel uitgemaakt van het Maritiem Museum. In 1995 ontving het schip de prestigieuze Maritime Heritage Award van de World Ship Trust.

Sinds oktober 2013 ligt de Buffel weer in Hellevoetsluis op een prachtige plek aan de Koningskade. Het naar de vestingstad halen en de exploitatie van het schip was een particulier initiatief dat in 2016 door de stichting “Ramtorenschip Buffel” is overgenomen. Samen met een groot aantal enthousiaste vrijwilligers, sponsors en de gemeente Hellevoetsluis wordt het Ramtorenschip Buffel toegankelijk gehouden voor het grote publiek en maken kinderen en volwassenen kennis met onze rijke maritieme geschiedenis. Dit museumschip is een uniek stuk maritiem cultureel erfgoed wat hoort bij de vestingstad Hellevoetsluis.


Bekijk hieronder onze 360° Virtual Reality tour voor een kleine impressie van de unieke ervaring die u aan boord gaat beleven. Mogelijk gemaakt door VRzichtbaar


Vandaag zondag 10 december GESLOTEN

Vanwege de sneeuw zijn onze gangway en het dek te glad om te betreden. Daarom hebben wij besloten om de Buffel vandaag te sluiten! Excuses voor het ongemak.

Meer lezen

Open Dag – Saluut Marine-kwartier Hellevoetsluis

Nieuwe museale ontwikkelingen in Hellevoetsluis. Open Huis Ramtorenschip BUFFEL zaterdag 28 oktober 2017. In de vestinghaven Hellevoetsluis ligt sinds enkele jaren het 150 jaar oude marine-museumschip Buffel. (www.debuffel.nl) Behalve om voor het publiek open te zijn als museumschip, wordt de honderd vijftig jaar oude Buffel ook regelmatig verhuurd voor feesten en partijen. Daarnaast is het …

Meer lezen

Herfstig Griezelen aan boord van de Buffel

8 tot 30 oktober Herfstig Griezelen aan boord van de Buffel Vraag om de spokenspeurtocht bij de kassa!

Meer lezen

Buffelen als de brandweer…

Buffelen als de brandweer… “Zoals zo velen draag ik Hellevoetsluis een warm hart toe! Ik vind het belangrijk om naast mijn werk een steentje bij te dragen aan de vormgeving van mijn leefomgeving. We creëren samen namelijk echt iets moois binnen onze eigen woonplaats. Want welke kennis je ook meebrengt, er is altijd wel vrijwilligerswerk …

Meer lezen

Woensdag 13 september gesloten

Vanwege het slechte weer is de Buffel woensdag 13 september gesloten!

Meer lezen

Monumentendag 2017

Zaterdag 9-9-2017 van 11:00-17:00 krijgen de bezoekers van de Buffel t.g.v. “Open Monumentendag” 20% korting op de entreeprijs. Met de entreekaart kunt u gratis meedoen aan de rondleiding: 12:00/13:30/15:00 uur.

Meer lezen

ALLE HENS AAN DEK

Elke woensdagmiddag voor kinderen: ALLE HENS AAN DEK! Van 13:30-15:30 uur. PAS OP!! Je kunt nat worden! (Spelletjes voor kinderen tot 12 jaar) Op de woensdagen 12, 19 en 26 juli en 2, 9, 16, 23 en 30 augustus. o.a. Keesje gooien, goud zoeken, touwknopen en traktatie.

Meer lezen

Openingstijden zomer 2017

Zomer openingstijden juli/augustus 2017 Gehele week open 11:00 – 16:00u (m.u.v. de maandagen) Met ingang van 12 juli elke woensdagmiddag voor kinderen: Alle Hens Aan Dek! van 13:30 – 15:30 uur.

Meer lezen

21 juni gesloten ivm warmte

Vanwege de hitte is de Buffel op woensdag 21 juni gesloten! Zaterdag zijn wij weer open.

Meer lezen