Terug naar Arrangementen

Belevingsprogramma Ketelbinkie & Kruitloper

 

Beleef het marineschip BUFFEL op een heel speciale manier via: Ketelbinkie – Kruitloper Wat: Een spannend belevingsactiviteitenprogramma. Waar: Aan boord van het 19e eeuwse ijzeren marineschip BUFFEL. Locatie: Koningskade 2, in de vesting van Hellevoetsluis. Doel: Ontspanning door inspanning als leerling aan boord. Voor: Mensen van alle leeftijden vanaf 8 jaar tot .... Begeleiding: Door enthousiaste BUFFEL vrijwilligers. Tijdsduur: 2 uur. Ruim vooraf reserveren is verplicht. Informatie https://debuffel.nl/arrangementen/belevingsprogramma-ketelbinkiekruitloper/ , boeken via ticket-onlinebutton op website. Telefonische info : 06-30494685. Prijs: € 4.00 per deelnemer als toeslag op de museum entreeprijs. N.B.: Deelnemers moeten trappen lopen tussen de dekken; alleen het bovendek is rolstoel vriendelijk.
Introductie Het eerste ijzeren Nederlandse marineschip, BUFFEL, kwam in 1868 van de bouwwerf in Glasgow, Schotland. Het oorspronkelijk met stoom aangedreven schip ligt nu in de haven van Hellevoetsluis, binnen de historische vesting. Het Ketelbinkie – Kruitloper belevingsactiviteitenprogramma is één van de mogelijke toevoegingen bij een bezoek; er zijn in overleg veel mogelijkheden. Het programma speelt zich af in 1868, toen de nieuwe BUFFEL bemanning nodig had. Ketelbinkie – Kruitloper deelnemers (vanaf 8 jaar oud) zijn leerlingen aan boord. Hun ervaringen van de speciale activiteiten zijn toch ook in de 21e eeuw nog steeds relevant. Belevingsactivitieiten gericht op ontdekken, doen, en ervaren Tijdens dit programma zullen de aspirant Ketelbinkies en Kruitlopers in kleine groepen (bakken) een serie korte activiteiten uitvoeren onder begeleiding. Deze zijn gericht op het stimuleren van zelf doen (als team), ervaren en ontdekken. Iedere activiteit wordt begeleid door een ervaren BUFFEL vrijwilliger. Iedere deelnemer neemt, bij voldoende resultaat, als herinnering een folder mee met: De werkbladen van de uitgevoerde activiteiten en een Getuigschrift getekend door de Commandant.
Beschikbaarheid en inschrijvingen Deelneming aan het Ketelbinkie – Kruitloper programma aan boord van de BUFFEL is mogelijk onder alle weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt het gehele programma benedendeks gehouden. Dit speciale programma is beschikbaar op maar enkele dagen per week; zie de website www.debuffel.nl. Elk programma begint stipt op tijd. Vooraf inschrijving voor dit speciale en exclusieve programma is verplicht. Reserveer via de ticket-onlinebutton op www.debuffel.nl U betaalt vooraf. De toeslag voor deelneming aan het Ketelbinkie – Kruitloper programma is maar € 4.00 per deelnemer bovenop de toegangsprijs. Er is geen toeslag voor meereizende begeleiders die niet met het programma meedoen; zij betalen alleen het entreetarief. Boeken is uiterlijk mogelijk tot de dag ervoor 18.00 uur. Doe mee voor een historische maritieme ervaring!
Verder informatie Koffie, thee, frisdranken en soms enkele lichte versnaperingen zijn (tegen betaling) aan boord van de BUFFEL beschikbaar. Andere, meer uitgebreide arrangementen zijn ook in overleg mogelijk. Er is gratis parkeren in de buurt. Stichting Ramtorenschip Buffel Koningskade 2 3321 CC Hellevoetsluis De BUFFEL staat middenin een maritieme omgeving Drie andere attracties staan binnen korte loopafstand van de BUFFEL:  Droogdok JAN BLANKEN ( Fortresse Holland)Dit 18e eeuwse droogdok is nog steeds in gebruik.  Lichtschip NOORDHINDER Dit laatste Nederlandse lichtschip heeft schepen op de Noordzee van 1963 tot 1994 geleid.  Mijnenveger BERNISSE Dit bijzondere, houten marineschip, gebouwd in 1953, behoort tot de vloot van Varend Erfgoed van de Koninklijk Marine.  WWM, WDF 2022 06 10

 

 

Voor alle arrangementen geldt: aanmelden of aanvragen van nadere informatie
via info@debuffel.nl of tel. 06-3049 4685

Arrangementen