Fortresse/Vestingeiland Holland

Geregistreerd MuseumSinds april 2022 is de Buffel een geregistreerd museum en vanaf 1 juli 2022 kunnen bezoekers gebruik maken van de  MUSEUM JAARKAART.

Het stichtingsbestuur van Museum Ramtorenschip Buffel zet zich al sinds 2016  in om een breed museaal aanbod te realiseren op het eiland Voorne.

Daarom is meegewerkt aan de oprichting van de Stichting Fortresse Holland.  Die stichting is opgericht om binnen de vestingwallen van Hellevoetsluis een Openluchtmuseum te realiseren. Plan is dat het Museum Ramtorenschip Buffel met deze stichting een intensieve samenwerking aan gaat.

Op de website van die stichting ( www.fortresseholland.nl) is hierover de nodige informatie te vinden. De filmpjes welke hieronder zijn vermeld geven een interessant beeld van de ambities. Per 1 januari 2023 fuseren de huidige gemeenten op het eiland Voorne tot één gemeente Voorne aan Zee. Dat is reden waarom naast de Stichting Fortresse Holland ook de Stichting Vestingeiland Holland is opgericht.

Informatie over het doel en ambities van die stichting zijn te vinden op www.vestingeilandholland.nl.

 

 

 

 

Meer informatie over Fortresse Holland is ook te vinden op het Youtubekanaal. Dat is een filmpje van bijna 20 minuten waarin de Buffel uitvoerig in beeld komt.

U kunt het filmpje hier zien:

 

 

 


Klik hier voor de website van