Uitslag kwis Struytse Hoeck 17 september

Beste bezoeker,

Op 17 september is aan belangstellenden in winkelcentrum Struytse Hoeck bij onze informatiekraam die dag een kleine kwis met vragen uitgedeeld. Hieronder vindt u de antwoorden:

Gezegdes en spreekwoorden Een Ketelbinkie – Kruitloper activiteit aan boord de BUFFEL Correcte antwoorden Noot: Het gaat om de beste figuratieve betekenis, en niet, bijvoorbeeld, het voltooiing van de gezegde of de letterlijke betenenis daarvan. 1. Het loopt de spuigaten uit b. het loopt uit de hand. 2. Als het tij verloopt c. wanneer omstandigheden veranderen Verzet men de bakens is een voltooiing en niet de betekenis!  3. Je zorgen overboord zetten a. negeren van mogelijke problemen. (en) ze met alcohol verdrinken zou alleen een mogelijke voltooiing kunnen zijn. 4. Op de klippen lopen c. een ongeluk krijgen, gestopt worden. 5. Tussen wal en schip vallen b. geen aandacht krijgen. 6. De volle laag geven a. alles laten erven. 7. Voor de boeg hebben c. nog veel werk te verrichten. 8. Het gaat voor de wind b. alles gaat voorspoedig. 9. Tussen de klippen door c. alle problemen ontwijken. 10. Er zijn kapers op de kust a. er zijn anderen die voordeel hierin zien.  WWM 2022 09 12


 

Beleef het museumschip Buffel op een heel speciale manier

Gedurende de maand augustus is er iedere dag (behalve maandagen) de expositie (hout) beeldsnijden en vilten te zien aan boord van museumschip Buffel. Op woensdagen worden er bovendien demonstraties gegeven.

 

Tijdens de vestingdagen is de Buffel op 20 en 21 augustus geopend en zullen er diverse leuke activiteiten plaats vinden voor jong en oud.


 

Belevingsprogramma op de Buffel: Ketelbinkie –Kruitloper

Beleef het marineschip BUFFEL op een heel speciale manier via: Ketelbinkie – Kruitloper Wat: Een spannend belevingsactiviteitenprogramma. Waar: Aan boord van het 19e eeuwse ijzeren marineschip BUFFEL. Locatie: Koningskade 2, in de vesting van Hellevoetsluis. Doel: Ontspanning door inspanning als leerling aan boord. Voor: Mensen van alle leeftijden vanaf 8 jaar tot .... Begeleiding: Door enthousiaste BUFFEL vrijwilligers. Tijdsduur: 2 uur. Ruim vooraf reserveren is verplicht. Informatie https://debuffel.nl/arrangementen/belevingsprogramma-ketelbinkiekruitloper/ , boeken via ticket-onlinebutton op website. Telefonische info : 06-30494685. Prijs: € 4.00 per deelnemer als toeslag op de museum entreeprijs. N.B.: Deelnemers moeten trappen lopen tussen de dekken; alleen het bovendek is rolstoel vriendelijk.
Introductie Het eerste ijzeren Nederlandse marineschip, BUFFEL, kwam in 1868 van de bouwwerf in Glasgow, Schotland. Het oorspronkelijk met stoom aangedreven schip ligt nu in de haven van Hellevoetsluis, binnen de historische vesting. Het Ketelbinkie – Kruitloper belevingsactiviteitenprogramma is één van de mogelijke toevoegingen bij een bezoek; er zijn in overleg veel mogelijkheden. Het programma speelt zich af in 1868, toen de nieuwe BUFFEL bemanning nodig had. Ketelbinkie – Kruitloper deelnemers (vanaf 8 jaar oud) zijn leerlingen aan boord. Hun ervaringen van de speciale activiteiten zijn toch ook in de 21e eeuw nog steeds relevant. Belevingsactivitieiten gericht op ontdekken, doen, en ervaren Tijdens dit programma zullen de aspirant Ketelbinkies en Kruitlopers in kleine groepen (bakken) een serie korte activiteiten uitvoeren onder begeleiding. Deze zijn gericht op het stimuleren van zelf doen (als team), ervaren en ontdekken. Iedere activiteit wordt begeleid door een ervaren BUFFEL vrijwilliger. Iedere deelnemer neemt, bij voldoende resultaat, als herinnering een folder mee met: De werkbladen van de uitgevoerde activiteiten en een Getuigschrift getekend door de Commandant.
Beschikbaarheid en inschrijvingen Deelneming aan het Ketelbinkie – Kruitloper programma aan boord van de BUFFEL is mogelijk onder alle weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt het gehele programma benedendeks gehouden. Dit speciale programma is beschikbaar op maar enkele dagen per week; zie de website www.debuffel.nl. Elk programma begint stipt op tijd. Vooraf inschrijving voor dit speciale en exclusieve programma is verplicht. Reserveer via de ticket-onlinebutton op www.debuffel.nl U betaalt vooraf. De toeslag voor deelneming aan het Ketelbinkie – Kruitloper programma is maar € 4.00 per deelnemer bovenop de toegangsprijs. Er is geen toeslag voor meereizende begeleiders die niet met het programma meedoen; zij betalen alleen het entreetarief. Boeken is uiterlijk mogelijk tot de dag ervoor 18.00 uur. Doe mee voor een historische maritieme ervaring!
Verder informatie Koffie, thee, frisdranken en soms enkele lichte versnaperingen zijn (tegen betaling) aan boord van de BUFFEL beschikbaar. Andere, meer uitgebreide arrangementen zijn ook in overleg mogelijk. Er is gratis parkeren in de buurt. Stichting Ramtorenschip Buffel Koningskade 2 3321 CC Hellevoetsluis De BUFFEL staat middenin een maritieme omgeving Drie andere attracties staan binnen korte loopafstand van de BUFFEL:  Droogdok JAN BLANKEN ( Fortresse Holland)Dit 18e eeuwse droogdok is nog steeds in gebruik.  Lichtschip NOORDHINDER Dit laatste Nederlandse lichtschip heeft schepen op de Noordzee van 1963 tot 1994 geleid.  Mijnenveger BERNISSE Dit bijzondere, houten marineschip, gebouwd in 1953, behoort tot de vloot van Varend Erfgoed van de Koninklijk Marine.  WWM, WDF 2022 06 10

 


 

Kinderen schilderen Happy Stones tijdens Vestingcode 2022

Vestingcode op 18 juni 2022 op de Buffel.
Happy Stones geschilderd door Sam, Chloe, Sanne, Iwan, Sven en oma, Sylvan, Benthe, Lune en Jack, Gijs en Anna en Tom en moeder.

                             


 

Boek presentatie “Nergens thuis tussen Goeree en de Oost”

Boek presentatie “Nergens thuis tussen Goeree en de Oost” Op dinsdag 10 mei heeft geschiedkundige en schrijver Anthonie Heidinga zijn boek “Nergens thuis tussen Goeree en de Oost” aan boord van museumschip Buffel, onder belangstelling van een groot aantal genodigden gepresenteerd. Dit boek beschrijft op een indringende wijze het leven van zijn oudoom, zeeofficier Adriaan Goekoop (1871 – 1912), telg uit een Goerees herenboerengeslacht. Het boek is geschreven op basis van een groot aantal levendig geschreven brieven aan zijn familie in Goedereede over zijn belevenissen, soms vreemde, mooie verhalen maar ook vaak over de gruwelijke wereld waarin hij verzeild raakte. Behalve de vele brieven heeft Goekoop tal van foto’s nagelaten die zijn tochten vooral in Nederlands-Indië prachtig illustreren. Dit boek geeft dan ook een uniek en historisch inzicht van de koloniale geschiedenis van Indië, gezien door de ogen van een zeeofficier. Het boek is uitgeven door uitgeverij Verloren b.v. in Hilversum (isbn: 978 90 8704 9461)


 

Museum registratie Stichting Ramtorenschip Buffel


 

Beeldsnijden Buffel in Groot Hellevoet

Bron: Groot Hellevoet 16-2-2022


 

Workshop beeldsnijden


 

Expositie “De Buffel en 400 jaar haven Hellevoetsluis”

 

Wij zijn: Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis!

Wij zijn: Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis!

Stichting Droogdok Jan Blanken, Stichting Ramtorenschip Buffel en Stichting Stadsmuseum Hellevoetsluis hebben de handen ineengeslagen bij de ontwikkeling van Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis.

Samen maken wij ons hard om het gebied rondom het droogdok en de museumhaven om te vormen tot een museaal themapark voor jong en oud!

Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis

In Museumloods De IJzeren Eeuw en aan boord van Ramtorenschip Buffel wordt gewerkt aan het verhaal van marinestad Hellevoetsluis.

De bestaande loods, grenzend aan het droogdok, gaat plaats bieden aan de kernpresentatie van Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis.

Hier vindt u vanaf medio 2022 een boeiende expositie over en totaalbeleving van de functie van Hellevoetsluis als dé nationale marinehaven gedurende de 19e eeuw op één plek.

Beleef de 19de eeuw!

  • Hoe functioneerde de maritieme haven?
  • Welke mensen waren er werkzaam en wat waren hun functies?
  • Welke technische innovaties werden er toegepast?
  • Wat waren de voordelen en welke problemen bracht implementatie (van bijvoorbeeld de stoommachine) met zich mee?
  • Wat betekende de innovaties voor de verschillende beroepen en hoe werden mensen opgeleid?
  • Wat was de impact van de haven op de geografische en sociale ontwikkeling van Hellevoetsluis?
  • Met behulp van audio, licht en projectie in combinatie met een aantal hands-on-interactives beleef je het leven in de 19de eeuw zelf.

Tot ziens bij Fortresse Holland- Marinekwartier Hellevoetsluis!


 

Oudere berichten «