Lichtjesparade

Ramtorenschip Buffel bestaat dit jaar 150 jaar. Dat vieren we op verschillende momenten in dit jaar. Het feestjaar sluiten we op zaterdag 6 oktober af met de Lichtjesparade.

De schoolvakantie staat voor de deur. De tijd waarin kinderen ‘eindelijk’ dingen kunnen doen waar ze anders niet zo gauw aan toe komen. Zo zou je in de zomervakantie bij de kassa van de Buffel voor slechts  € 1,- de enige echte officiële Buffel-bouwplaat kunnen kopen. Daarmee knutsel je thuis (of op de camping) je eigen Buffel. Die kun je versieren zoveel je maar wilt. Op zaterdag 6 oktober komen ouders, opa’s, oma’s en kinderen met het zelfgemaakte bootje naar de Buffel. Op de kade tussen de Buffel en het Droogdok is vanaf 14.00 uur een gezellige markt met hapjes, drankjes, muziek en leuke activiteiten voor kinderen. Om 19.00 uur ’s avonds, als het bijna donker wordt, gaan we alle zelfgebouwde Buffels, met een waxinelichtje erin, in het Droogdok te water laten. Zet vooral je naam op je bootje. Want misschien wordt jouw bootje tijdens de Lichtjesparade wel uit het water gevist. Dan maak je kans op mooie prijzen. Houd de kranten en de website in de gaten, want daar vertellen we later meer over.

We hopen op heel veel bootjes met een waxinelichtje erin. Dan hebben we een prachtige Lichtjesparade en een mooie afsluiting van het feestjaar van de Buffel. Maar let op: alleen de bootjes die gemaakt zijn van de officiële bouwplaat van de Buffel mogen meedoen aan de Lichtjesparade!

Hoe fotogeniek zal dat zijn! Voor iedereen die meedoet aan de fotowedstrijd van de Buffel moet dit ook een mooie gelegenheid zijn om schitterende foto’s te maken. Kijk op onze website https://debuffel.nl/ voor alle informatie over de Lichtjesparade, de fotowedstrijd, en alle andere evenementen in het kader van het 150-jarig bestaan van de Buffel.