NIEUW OP DE BUFFEL

Jeuken je handen om creatief bezig te zijn? Daarvoor kun je binnenkort op de Buffel terecht.
In vroeger tijd waren houtversieringen heel belangrijk. Schepen hadden een imposant boegbeeld of een imposante spiegel. Houten beelden en beeltenissen waren jarenlang een belangrijk status symbool. Ook de Buffel heeft nog houtsnijwerk aan de boeg en het achterschip. Ook binnen het schip is nog het een en ander te vinden.
Het is een oud ( maritimiem )vakmanschap. Daarom past het binnen de geschiedenis van de Buffel.
Omdat wij op de Buffel meer “doedingen”willen gaan doen leek het ons, vrijwilligers, een leuk idee om dat in de museumwerkplaats van het schip mogelijk te maken. Inmiddels hebben we een bescheiden werkplaats ingericht waar inmiddels enkele “beeldsnijders” bijna iedere maandag aan het werk zijn.
Het plan is ,bij voldoende belangstelling, binnenkort cursussen en demonstraties te organiseren. Heb je daarvoor belangstelling ?? Stuur dan een mailtje naar info@debuffel.nl.
Het is een uitdagende en creatieve bezigheid waar veel plezier aan is te beleven. Dus om een langverhaal kort te maken stuur even een mailtje of bel ons even om je gegevens achter te laten zodat er contact met je opgenomen kan worden om een en ander te vertellen en uit te leggen. info@debuffel.nl
Wij zijn op werkdagen bereikbaar via het Museumkwartier Hellevoetsluis, telefoon 0181- 841465
Er is ook een facebookpagina ingericht waarop je in de komende tijd actuele informatie kunt vinden. Zoek even op: www.facebook.com/buffel.beeldsnijders.1
Of je nu kleine reparaties in huis verricht of een houten lepel of een ruimteschip maakt, bij houtsnijden draait het om geduld, gereedschappen en timing.
Op het Museumschip kun je binnenkort terecht