Terug naar Sponsoren Marinemuseum Buffel

Sponsorprogramma

Stichting “Ramtorenschip Buffel”

Zr. Ms. Buffel

Een bijzonder schip terug in Hellevoetsluis:

De in Schotland gebouwde Buffel is in 1868 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine gesteld en tot 1896 actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. De Buffel was het eerste, volledig door stoom voortgestuwde schip van de marine. In 1896 is het schip ingericht als marine logement- en opleidingschip en heeft in Hellevoetsluis tot 1920 als zodanig dienst gedaan. Daarna heeft het schip vele thuishavens gekend zoals Vlissingen, Den Helder en Amsterdam. In 1974 heeft de Koninklijke Marine het schip overgedragen aan Rotterdam. Het schip is prachtig gerestaureerd en ingericht en heeft als museumschip tot 2013 onderdeel uitgemaakt van het Maritiem Museum in Rotterdam.

In 2013 maakte de Buffel zijn voorlopig laatste reis terug naar Hellevoetsluis en ligt nu op een prachtige plek aan de Koningskade. Het naar de vestingstad halen van het schip was een particulier initiatief, dat in 2016 door de stichting “Ramtorenschip Buffel” is overgenomen.

Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers exploiteert het museumschip. Door onze vrijwilligers blijft de Buffel toegankelijk voor het grote publiek. Kinderen en volwassenen leren meer over onze rijke maritieme geschiedenis, en het museumschip blijft voor de vestingstad Hellevoetsluis als maritiem cultureel erfgoed behouden.

Sponsoring: Stichting Ramtorenschip Buffel zoekt vrienden!

Door onze stichting te steunen helpt u mee aan het in standhouden van het museumschip Buffel. Hoewel de stichting uitsluitend uit vrijwilligers bestaat kost het onderhouden van dit prachtige schip ook geld. Door ons financieel te steunen maakt u het mogelijk voor jaarlijks ruim 7000 bezoekers, kennis te maken met ons rijke maritieme verleden. Een sponsor wordt automatisch “Vriend van Ramtorenschip Buffel”. En met genoeg vrienden kunnen we de Buffel open houden. Afhankelijk van het sponsorbedrag krijgt u, zoals dat hoort bij een marineschip, een rang met bijbehorende privileges. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Sponsoring door bedrijven:

Vergroot als sponsor uw naamsbekendheid en maakt gratis gebruik van onze unieke vergaderlocatie. Uw sponsorbedrag is daarnaast aftrekbaar van de belasting.

Door “Vriend van ramtorenschip Buffel” te worden steunt u onze stichting maar, ontvangt u ook wat terug.

Naamsbekendheid vergroten als “Vriend van ramtorenschip Buffel”:

  • Vanaf Admiraal t/m Luitenant ter Zee kunnen de logo’s van uw bedrijf worden getoond op een rolkrant/videoscherm aan boord van de Buffel. Hiermee vergroot u naamsbekendheid onder de ruim 7000 bezoekers die we jaarlijks ontvangen (tijdsduur is afhankelijk van de rang).
  • Uw bedrijfsnaam en logo komen op de lijst gepubliceerd op de Buffel website (debuffel.nl).
  • Via de Buffel website (www.debuffel.nl), en onze social media kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn) zal uw bedrijfswebsite te vinden zijn.
  • Twee maal per jaar ontvangen “Vrienden van ramtorenschip Buffel” een nieuwsbrief over het ‘reilen en zeilen’ van het schip en de stichting, waarin uw bedrijfsnaam wordt opgenomen.
  • Jaarlijks wordt een ‘vriendenavond’ georganiseerd aan boord van de Buffel. Een mooie netwerk gelegenheid.
  • De Buffel is een spectaculair decor voor promotieactiviteiten van uw bedrijf. In overleg kunt u gebruik maken van onze prachtige locatie.

Unieke vergaderlocatie:

Longroom

Kuildek

Afhankelijk van de sponsorrang kunt u één of meerdere malen gebruik maken van onze locatie voor vergaderingen een receptie of een ander evenement. U kunt gebruik maken van de longroom (20 – 35 personen) en/of het kuildek (100 personen). Catering is mogelijk via onze geselecteerde partners, kosten hiervan zijn uiteraard voor eigen rekening. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Stichting “Ramtorenschip Buffel” heeft de ANBI status. Sponsorgelden zijn binnen de inkomsten- en vennootschapsbelasting aftrekbaar als zij zijn gedaan aan een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Voor meer informatie:www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi.


Sponsoring door particulieren:

Natuurlijk kunt u ook als particulier vriend worden van de Buffel. Vrienden van Ramtorenschip de Buffel worden opgenomen in een lijst gepubliceerd op de Buffel website (www.debuffel.nl). (Uiteraard hoeft dit niet als u dat wenst).

Afhankelijk van de gekozen rang ontvangt u één of meer jaarkaarten waarmee u gratis toegang krijgt tot Ramtorenschip Buffel of één of meerdere keren gratis gebruik kunt maken van de ruimte op het schip bijvoorbeeld voor een unieke verjaardag.

Als toekomstig “Vriend van Ramtorenschip Buffel” kunt u kiezen voor een rang met bijbehorende privileges:

Voor hogere sponsorbedragen dan ‘admiraal’ en materiële sponsoring kunnen individuele afspraken gemaakt worden naar de wens van de sponsor.