Uit het juiste hout gesneden …
Beeldsnijden is een vorm van houtbewerking waarbij je je creativiteit kwijt kunt. ·we teren de mensen eerst en vooral hoe veilig om te gaan met de materialen, steekt Wim van wal. Met onze aanwijzingen en begeleiding bereiken we dat iedereen na vier keer deelnemen aan de workshop met een zelfgemaakte creatie naar huis gaat: Koos vertelt erbij dat je tijdens de workshop niets fout kunt doen. “Alles wat je zelf maakt is mooi en mocht je door een uitschieter iets anders creëren dan je van plan was, dan breien we daar wel een mouw aan. We hebben dat zelf ook. het werken met hout plaatst je soms voor verrassingen. Hout heeft nu eenmaal lange vezels en korte vezels.”
Wim en Koos herstellen op dit moment de ornamenten die met name aan de buitenzijde van het schip te zien zijn. ·zowel binnen als buiten zijn er niet al te veel versieringen aangebracht. De bouw van het schip vond plaats in een penode van bezuinigen. daardoor is het aantal versieringen aan boord minimaal Koos vertelt dat er veel kennis verloren dreigt te gaan als deze niet wordt overgedragen. Ook daarom vinden we het zo prettig dat er mensen deelnemen aan de workshop. We leggen veel uit en laten ook zien hoe je met hout moet omgaan. dat is echt heel leuk om te doen. Inmiddels is Will Wiegel aangeschoven. Wilt is onder meer coördinator activiteiten van de Buffet. Ze vertelt dat er in juli een expositie wordt ingericht rondom het beeldsnijden. “Naast het historische werk wordt er zo veel moois gemaakt van hout. Dat willen we een keer laten zien. In een als werkplaats ingericht gedeelte staan al diverse werken opgesteld en dat worden er nog meer:
Workshop
De eerstvolgende workshop (alleen voor volwassenen) begint op woensdagmiddag 6 april. Van 12 – 16 uur wordt er gewerkt en de inschrijfkosten 65 euro. Dat is voor 4 middagen, inclusief hout, gebruik
van het gereedschap, koffie en thee. Deelname aan de workshop houdt niet in dat je vier achtereenvolgende woensdagen aanwezig moet zijn. Een middag overslaan is geen probleem. Na vier middagen krijgt de deelnemer zijn gemaakte werk mee naar huis.
Hout
Heeft u thuis nog tropisch hout dat u niet meer nodig heeft, dan hebben de vrijwilligers van de Buffel daar belangstelling voor. “Maar schrijf er alsjeblieft bij dat de mensen niet hun oude tuinhekjes en pallets hier komen brengen. daar kunnen we niets mee.” tekent Wim hier bij aan. Wat Wim ook nog vertelt. is dat van beeldsnijden een rustgevende werking uitgaat. “Je vergeet een paar uurtjes alles wat in je hoofd speelt en dat vinden de deelnemers een fijne ervaring.”